OVERNIGHT OATMEAL ofte HAVERMOUT ZONDER LIJMEFFECT

Ik hield er niet van. Havermoutpap. Te klef. Te kleverig. En saai. En bovendien te arbeidsintensief. ’s Morgens wil ik niet staan roeren in een borrelende pot. Maar ik bleef me afvragen of dit zo zuiverende wondergraan geen andere bereidingswijze kende dan het gebruikelijke behangselpapje. En jawel. Mijn zoektocht werd beloond want het kan anders en het is bovendien een aanrader die voortaan een vooraanstaande plek inneemt in mijn ontbijtgebeuren.

Voeg aan één kop havermout twee koppen rijst-, amandel- of sojamelk toe (gewone melk kan ook maar die raad ik om gezondheidsoverwegingen niet aan. Melk is geen grotemensendrank maar een voorrecht voor baby’s. Google this one.) en zet de kom een nachtje in de koelkast. Ik voeg ook een halve koffielepel curcuma toe omwille van zijn ondersteunenende werking voor de darmflora.(Geen enkele probiotica kan tegen dit kruid op). Lijnzaadolie (een koffielepel) is dan weer een prachtige plantaardige bron van omega-3 vetzuren dus ook een hebbeding voor de keuken.Het is altijd fijn om zaden, noten en pitten in huis te hebben. Ze zijn een onschatbare bron van gezonde vetten (meervoudig onverzadigd), vitamines en mineralen. Ook gedroogd fruit hoort op het lijstje van musthaves in de gezonde keuken.
De havermout is na een nachtje weken zacht maar niet kleverig. Hij is immers gewoon geweekt en niet gekookt.
Geroosterd (droog in de pan!) zijn de zaden, noten en pitten makkelijk te bewaren in bokalen en weckpotten. Strooi ze gul over je havermout, samen met je favoriete gedroogde fruit. Je kan vaak variëren en eindeloos combineren.
Voor het vrijetijdsontbijt mag het uiteraard graag wat meer zijn. Dan kan je al eens een appeltje in de pan gooien met kaneel en agavesiroop of honing. Dit zorgt voor een heerlijke caramel bij je havermout. Maar elk fruit kan je havermout bekoren.

Het is de ultieme manier om de dag te starten. Haver is een supergraan. Het geeft je bakken energie, zuivert je lijf, kalmeert je geest en is lief voor je lijn. In combinatie met noten en fruit is het het volwaardigste soort ontbijt dat er bestaat. En bovendien is dit heerlijke recept zo simpel als wat dus geen tijd verloren. Je hebt er maar één ding voor nodig: de tijd van een nacht. Slaap zacht.

Eén reactie op “OVERNIGHT OATMEAL ofte HAVERMOUT ZONDER LIJMEFFECT”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.