Rodebietpindasoep

Ik heb het van De Bakparade. Ze doet Soepweek. En ik dacht: Ik doe lekker mee! Een heerlijk herfstidee. Een hele week krijg je elke dag een soeprecept van mij cadeau. Smullen dus!

De rodebietpindasoep is eigenlijk één van mijn klassiekers. Veel van mijn vrienden zullen nu bevestigend knikken. De soep is ontstaan op een avond dat de pot pindakaas zich als bij wonder in mijn gezichtsveld bevond tijdens het maken van rodebietensoep. Een voltreffer zo bleek. En ik hoop dus ook voor jullie!

Nodig:
3 rode bieten (maat tennisbal)
1 grote ui
1 el geraspte gember (of 1 el gemberpoeder)
1 tl chilipoeder
1 tl currypoeder
1 tl komijn
1 tl korianderpoeder
scheutje balsamicoazijn
peper en zout
1 el of 1 blokje groentebouillon (Morga is de beste)
2 el pindakaas
busseltje verse koriander (voor de liefhebbers)

Schil de rode biet en snijd hem in kleine blokjes. Stoof de ui glazig in olijfolie. Voeg de rode biet, gember, look en kruiden toe. Roerbak 5 minuten.
Blus met de balsamicoazijn.
Zet alles ruim onder water en voeg de Morga toe. Laat 45 minuten koken of tot de bietjes heel zacht zijn. Voeg de pindakaas toe en mix de soep glad.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met verse koriander.

2 Replies to “Rodebietpindasoep”

  1. Lekker gelukt dit soepje !! Fred en ik hebben daarnet echt genoten van de leuke smaak. Monica mag ze jammer genoeg niet eten … allergisch aan pindakaas.
    Dus een echt grotemensensoep voor ons ;-))
    ps: ik heb er nog 1 peer bij gedaan ook

    1. O zalig Marjan! Jammer dat Monica er niet van kon proeven… Maar volgens mij is het donderdagsoepje wel iets voor haar! Naar mijn ervaring een echt kindersoepje! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.