De basis van deze schotel is zo simpel als wat: bulghur, gebroken voorgekookte tarwe, een beetje als couscous maar dan grovere korrel. Door curcuma aan het kookwater toe te voegen krijg je de goudgele feestkleur. Eigenlijk was het een overschotje. Maar de kleur prikkelde mijn verbeelding en ik wou er kost wat kost een twinkelend kleurovergoten kerstgerecht van maken, een schotel die je met je ogen alleen al zou opeten. En welke vrucht draagt schoner parels dan de granaatappel. Een niet te onderschatten gezondheidsbommetje trouwens. Met nog wat groene kruiden en een sneeuwwit yoghurtsausje was hij klaar voor de feesttafel.
Nodig voor 4:
500g grove bulghur
1 el curcuma
1 el groentebouillon
1 granaatappel
200g feta in blokjes
3 pijpajuintjes fijn gesneden
kopje versnipperde platte peterselie
kopje versnipperde munt
100G geroosterde cashewnoten
Voor het sausje:
300 ml yoghurt
1 limoensap
pezo
kopje versnipperde koriander
Kook de bulghur met de bouillon en curcuma in dubbel zoveel water. Zet het vuur laag als het water kookt en kook gaar tot al het vocht weg is en de bulghur korrelig. Laat afkoelen.
Dresseer met granaatappelpitten, feta, pijpajuin, munt, peterselie en noten.
Maak een sausje van de ingredïenten en serveer samen. Lekker met nog wat frisse salades, een humus, tofubrochetjes, pindaballetjes,… Maak er een kleurrijk buffet van.
geprobeerd (als dummie toch wel) en zeer goed bevonden! heerlijke smaken! danke Leentje x
Vind ik heeeel leuk!