EVA’s Potluck

Een potluck is een gezamenlijke maaltijd waarbij elke deelnemer of groep deelnemers eten meebrengt (vaak zelf bereid) en dus deelt met alle andere aanwezige gasten. Het idee is dat men met minimale kosten toch een zeer gevarieerde maaltijd heeft, waarbij het “luck”-element speelt. De bedoeling is dat men net iets meer meebrengt dan het aantal deelnemers waarmee men zelf komt. Potlucks zijn vooral in de Verenigde Staten populair geworden via bijeenkomsten van kerkgroepen en andere verenigingen, maar zijn intussen een wijdverspreid fenomeen.’ Wikipedia

Ook de vegan potluck waaide over van de States naar onze contreien. Het amerikaanse veganisme viert immers hoogtij. Vreemd, vinden velen, voor het land waar burgers en hot dogs regeren. Maar de vegan scene is al even glamoureus als de rest van de Nieuwe Wereld. Blogs, websites, kookboeken, winkels en exquise plantaardige produkten tonen hoeveel mogelijkheden het veganisme te bieden heeft en doen je watertanden. Niks saaie slaatjes of taaie troep. Niks konijnenvoer of paardenhaver. Dierlijke produkten blijken perfect vervangbaar door hun plantaardige tegenhangers. Newyorkse driesterren restaurants serveren hoogstandjes met niks dan groenten en je kan er een uitmuntende vegan koksopleiding volgen. Als de amerikanen gaan, gaan ze all the way.

Bij onze veganistische noorderburen potlucken ze intussen ook dat het een lieve lust is. Tijdens de Vegan Challenge worden er wekelijks gelukspotjes georganiseerd over het hele land. Het is dan ook de uitgelezen gelegenheid om gerechten, recepten en ideeën uit te wisselen met elkaar. De vierde Vegan Challenge gaat van start op 1 april. Gedurende een maand probeer je puur plantaardig te eten en leven. Wanneer je je inschrijft voor de Challenge ontvang je elke dag een nieuwsbrief met een dagmenu, activiteiten en tips. Je kan je laten coachen door een ‘buddy’, iemand die het veganisme al onder de knie heeft en jou kan verklappen hoe de vork aan de steel zit. Je kan ook zelf een potluck, picnic, workshop organiseren. De uitdaging waard!

Zondag ging ik zelf voor het eerst potlucken bij EVA. Het werd een middag vol smaken, geuren, kleuren en verhalen. Een fotoverslag.

vegan potluck 9 februari 008

vegan potluck 9 februari 012

vegan potluck 9 februari 014

vegan potluck 9 februari 015

vegan potluck 9 februari 016

vegan potluck 9 februari 017

vegan potluck 9 februari 022

vegan potluck 9 februari 023

vegan potluck 9 februari 024

vegan potluck 9 februari 026

vegan potluck 9 februari 030

vegan potluck 9 februari 031

vegan potluck 9 februari 032

vegan potluck 9 februari 033

vegan potluck 9 februari 034

vegan potluck 9 februari 035

vegan potluck 9 februari 037

vegan potluck 9 februari 038

vegan potluck 9 februari 041

vegan potluck 9 februari 044

vegan potluck 9 februari 045

vegan potluck 9 februari 048

vegan potluck 9 februari 051

vegan potluck 9 februari 053

One Reply to “EVA’s Potluck”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.