Kerstgranola

053

Net zoals vorig jaar maak ik voor de feestdagen zoveel mogelijk zelf mijn kerstcadeautjes. Gewoon omdat dat heel erg leuk en eco is en geen aderlating betekent voor mijn single mom budget. Eén van de toppertjes is nog steeds mijn kerstgranola dus ook dit jaar kon die niet ontbreken. Ik sleutelde het voorbije weekend een beetje aan de samenstelling om hem nog mooier, krokanter, verrassender en vooral kerstiger te maken en hier is ie dan! Vullen dus die lege bokalen. Lintjes, dennentakjes en leuke labeltjes eraan en je hebt een veel authentieker cadeautje dan wanneer je gaat kerstshoppen én je draagt mee aan een groenere toekomst!

Ter ere van de winterkeuken geeft Velt vzw een bokaal kerstgranola van kookeetleef cadeau! Tune om 12u30 morgen maandag in op de facebookpagina en maak kans op deze kruidig zoete verwennerij!

Kerstgranola

Voor 1 kg

400g havervlokken
50g hazelnoten
50g walnoten
50g amandelnoten
50g zonnebloempitten
50g pompoenpitten
50g lijnzaad
1 el kaneel
1 tl gemberpoeder
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl kruidnagelpoeder
100 ml veenbessencompote (zelfbereid of uit een bokaal)
50g gedroogde veenbessen
50g geraspte kokos
50g speltmeel
100 ml gesmolten kokosolie
snuif zout

Verwarm de oven voor op 180°C (geen heteluchtstand). Hak de noten grof (of doe even in een hakmolentje). Doe alle ingrediënten behalve de veenbessen en de geraspte kokos in een kom en meng goed door elkaar. Verdeel over een ingevette bakplaat. Plaats in de oven gedurende 20 minuten. Meng regelmatig alles eens om. De granola is klaar als hij goudbruin kleurt en lekker gaat geuren. Haal uit de oven en meng de veenbessen en geraspte kokos eronder.

Laat goed afkoelen, en giet dan in kraakschone bokalen. Maak iets moois van je bokaal en hang er een kaartje aan met het recept. Zo geniet de gelukkige het hele jaar door van zijn of haar cadeautje.

2 Replies to “Kerstgranola”

  1. Als je nog lege bokalen wil. We hebben hier aan de rozenbroeke nog massa’s confituurpotten staan. Je mag ze altijd komen halen

    Groeten Steven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.