Trifle van pompoen en veenbessen

Mag het iets meer zijn? Het feestdessert dat ik voor jullie in petto heb, heeft het echt allemaal! Smaak, kleur, stijl en een zijdezachte textuur!  Bovendien is deze lekkernij 100% vegan! Voor de romigheid van de pompoencrème gebruikte ik cashewnoten. Ik voegde citroen- en sinaassap toe voor een frisse toets en koekkruiden voor een warme toets. Om de zijdezachte textuur te verkrijgen heb je wel een goede blender nodig. (Als je een rijke suikertante hebt, is dit het moment om je verlanglijstje op te sturen! Sowieso geniet je de rest van je leven van de topkwaliteit van deze blender.) Bij de veenbessencompote voegde ik sinaasappelzeste toe voor extra karakter en nóg meer kerstgevoel. Als slagroom gebruikte ik de opklopbare sojaroom van Alpro. Ik ben een echte slagroomaddict en ik vind dat enkel deze room de smaak van echte evenaart. Zoeten hoeft niet. De room is al licht gezoet en te zoete room vind ik zelf maar niks. Ik ging aan de slag met mijn favoriete granenkoekjes maar je kan gerust een ander soort granenkoekje gebruiken.

Benieuwd of jullie ook verliefd worden op dit tongstrelertje!

IMG_2370

Trifle van pompoen en veenbessen

200 g hokkaido pompoen
3 el ahornsiroop
120 g cashewnoten
250 ml opklopbare sojaroom
100 ml sojamelk
1 tl sinaasappelzest
180 ml sinaasappelsap
50 ml citroensap
volkoren koekjes naar keus
1 tl koekkruiden (of ¼ tl nootmuskaat, ¼ tl kaneel, ¼ tl kruidnagelpoeder en ¼  tl gemberpoeder)
¼ tl vanillepoeder
150 g veenbessencompote
4 el geraspte kokos
optioneel: 2 el whiskey, calvados of cognac

Laat de cashewnoten 2 uur weken in heet water. Snijd de pompoen in stukjes en blancheer tot zachtgaar. Laat afkoelen. Giet de cashewnoten af. Doe de cashewnoten,de sojamelk, de ahornsiroop, de pompoen, 80 ml sinaasappelsap en 50 ml citroensap en de koekkruiden in de blender. Mix tot een zachte crème.

Klop de sojaroom op tot slagroom met de vanillepoeder.

Verkruimel de koekjes grof. Besprenkel met de rest (100 ml) van het sinaasappelsap (en eventueel de whiskey, calvados of cognac).

Meng de sinaaszeste onder de veenbessencompote.

Neem hoge glazen of ijsbekers. Maak laagjes: eerst een schepje veenbessencompote, dan een schepje room, dan een schepje  pompoen, dan een laag koekjes, dan weer een schepje pompoen, dan weer een schepje room. Werk af met de kokos.

IMG-2369

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.