Chiapudding met bosbessen en zoute karamelnoten

Jullie wilden het recept van dit heerlijk lichte ontbijtje (of dessertje of tussendoortje, zoals je wil) dus jullie krijgen het! Ik ben een echt pudding-, crème-, moes- en papjesmens en chiapudding zorgt ervoor dat ik me niet elke keer vergrijp aan suikerrijke caloriebommen zoals rijstpap, chocomousse of vanillepudding. Ik week het chiazaad meestal in fruitpuree, sap of plantaardige melk. Je kan specerijen of andere smaakmakers zoals vanille, kaneel of cacao toevoegen om je chiapudding te pimpen. Varieer en experimenteer en maak er zo je eigen unieke versie. Afwerken doe ik met seizoensfruit en deze keer waren ook deze zoute karamelnoten van de partij. En die zijn gevaarlijk lekker. Je bent gewaarschuwd!

Chiapudding met bosbessen en zoute karamelnoten

Voor twee porties

6 el chiazaad
500 ml kokosmelk
1 tl vanille-extract
80 g walnoten
2 el ahornsiroop
flinke snuif zout
100 g bosbessen

Week het chiazaad minstens 4 uur in de kokosmelk. Voeg het vanille-extract toe en roer goed door.

Rooster de walnoten in een droge pan tot ze gaan geuren. Voeg de ahornsiroop en het zout toe en laat even karameliseren.

Schep de chiapudding in glaasjes. Werk af met de bessen en de noten.

Improviseer

  • Je kan de kokosmelk vervangen door haver-, soja, amandel, rijst-, spelt- of andere plantaardige melk. Wil je een echte verwenversie ga dan voor kokosroom (of andere plantaardige room). Wil je het wat ‘mousserig’? Spatel er voorzichtig een portie opgeklopte aqua faba onder.
  • Rode bessen, aardbeien, frambozen, stekelbessen, kiwibessen, verse vijgen: allemaal heerlijk bij je chiapudding.
  • Je kan de walnoten vervangen door andere noten of pitten of ga voor een mengeling. Maak gerust meteen een grotere hoeveelheid (als je er tenminste kan afblijven en niet stiekem de hele pot leegsnoept) en bewaar in een goed afgesloten bokaal in je voorraadkast.
  • Seizoensvariaties:
    • Lente en zomer: Meng onder je plantaardige melk wat citroen- of limoensap en zeste voor een extra fris resultaat. Of wat dacht je van een beetje rabarber- of vlierbloesemsiroop? Werk verder af met groene kruiden zoals citroenmelisse, basilicum of munt.
    • Herfst en winter: Breng je chiapudding eens op smaak met kaneel of koekkruiden of meng er wat pompoenpuree, notenpasta of pindakaas onder. Dien op met warme appel- of perencompote, karamelnoten en chocoladesaus.


2 Replies to “Chiapudding met bosbessen en zoute karamelnoten”

    1. Linda, je zal zelf moeten ontvolgen. Je krijgt deze mails niet van mij maar van wordpress omdat je je hiervoor opgaf. Dus de blog ontvolgen en je krijgt geen mails meer.

      Groetjes,
      Leentje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.