Romige rijst met pompoen en warmoes

Ik weet het. Ik ben hier veel te weinig. Werk en andere verplichtingen slorpen alle energie op momenteel en geen fut om ’s avonds dan weer achter de laptop te kruipen. Maar hé, ik ben er toch geraakt. Dit receptje is op en top comfortfood. Ik liet me inspireren door de wild rice soup, een heerlijke romige maaltijdsoep die in deze tijd van het jaar erg in trek is in de States. Vaak wordt hij gemaakt met paddenstoelen maar ik ging aan de slag met pompoen en warmoes van mijn veld. Niks beter dan een kom van deze romige rijst om een zondagse boswandeling af te sluiten.

Romige rijst met pompoen en warmoes

Voor 4 personen

400 g volle ronde rijst (dit is mijn favoriet)
3 liter groentebouillon (dit is mijn favoriet)
600 g hokkaido pompoen
400 g warmoes
200 g ui
3 tenen look
3 blaadjes laurier
5 jeneverbessen
3 kruidnagels
1 tl nootmuskaat
3 takjes tijm
200 ml sojaroom
200 ml witte wijn

Spoel de rijst grondig en laat uitlekken. Versnipper de ui en look. Snijd de stelen van de warmoes en snijd ze fijn. Snijd het blad in 10 cm brede repen. Spoel alles grondig (apart). Snijd de pompoen in 2 cm³ blokjes.
Bak de blokjes pompoen in een pan tot ze beetgaar zijn. Zet opzij.
Stoof de ui aan in olijfolie met de look. Voeg de warmoessteeltjes en rijst toe en roerbak een paar minuten. Blus met de wijn, voeg laurier, tijm, jeneverbessen, nootmuskaat en kruidnagel toe. Roer even goed door en voeg een 500 ml van de bouillon toe. Laat sudderen op laag vuur. Voeg telkens bouillon toe als de rijst droog komt te staan. Doe dit tot de rijst gaar is (minstens een uur). Voeg de pompoen toe en laat nog 5 minuten sudderen (tot de pompoen echt zacht is). Voeg het warmoesblad en de room toe. Roer goed door en zet het vuur uit. Laat 10 minuutjes rusten. Dien op in diepe borden met wat bladpeterselie, rucola of ander fris groen blad.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.