Kruidig slaatje van bloemkool en tofu.

Lente is bloemkooltijd! Ze zijn wat later dit jaar met al die koude dagen en ze hebben vreemde Alienachtige vormen aangenomen door al die regen (denk ik dan) maar ze zijn er en o ze zijn zooooo veelzijdig. De voorbije week vlogen ze al in de soep, de oven en de wok, vandaag in dit snelle slaatje. Lekker zo of op een broodje. En jullie kennen mij: het is weer eens poepsimpel en klaar in een wip. Maken en laten smaken die handel! En dan genieten van de zon die eindelijk komt.

Kruidig slaatje van bloemkool en tofu

Voor ongeveer 700 gram

400 gram bloemkool
250 gram tofu
handje gehakte platte peterselie
1 el tahin
3 el mayo- of veganaise
1 el curry
1 el (donker) mosterdzaad
1 ui
1 el citroensap
peper en zout

Hak de ui fijn en stoof hem tot goudgeel. Laat afkoelen.
Verdeel de bloemkool in miniroosjes en hak de steel in kleine stukjes (of hak alles in kleine stukjes na het blancheren). Blancheer en spoel koud.
Doe de bloemkool in een kom. Verkruimel met je handen de tofu er grof bij. Voeg de gebakken ui, peterselie, curry, het mosterdzaad, de tahin, het citroensap en de mayonaise toe. Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Eet zo als side salad of beleg er een broodje en werk af met wat fris lenteblad en een mosterdvinaigrette.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.