IMPROVISATIEKOKEN

Improvisatiekoken gaat uit van het principe dat koken niet gelijk staat aan het klakkeloos volgen van receptjes en vasthangt aan onontbeerlijke ingrediënten. Het wil je leren durven proberen, spelen met eten, creëren, combineren! Alles kan en alles mag.

Spelen met je eten

Als basis nemen we een aantal lukrake ingrediënten die op het eerste zicht niks met elkaar te maken hebben maar al doende ontdekken we een wereld van mogelijkheden. Improvisatiekoken wil je leren genieten van het koken zelf, niet enkel resultaatgericht maar ook praktijkgericht en zintuiglijk. Genieten van geuren, kleuren, smaken, textuur tijdens het snijden, roeren, hakken, malen, kneden,… Het is een avontuurlijke manier van koken waarbij de bestemming tot het einde wordt opengelaten. Daardoor is improvisatiekoken nooit saai en zelfs spannend. Het is puur genieten! Bij improvisatiekoken hoort ook respect. Respect voor eerlijke producten en ook voor de mens die het teelt, bereidt en opeet. We werken dus met biologische, lokale en seizoensproducten!

Meer info: leentjekookt@gmail.com

 

4 Reacties op “IMPROVISATIEKOKEN”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.