Contact

537102_4581977222334_74655332_n

Ik schrijf en ik kook. Het lijkt op het eerste zicht misschien een vreemde combinatie maar het gaat uitermate lekker samen. Beide praktijken werken op inspiratie en doorzettingsvermogen. Allebei floreren zij bij een open houding. Een besef dat als je creëert het eindprodukt slechts het resultaat is van een reis, een verhaal dat je langs wegen bracht die je nog nooit had bewandeld.

Ik wil mijn verhaal graag met jullie delen. Ik wil laten zien hoe je keuzes kan maken. Dat eten en leven één zijn. Hoe dat in alle eenvoud het mooist is. Hoe puur de dingen kunnen zijn als minder meer wordt. Hoe je zowel in de keuken als in huis en tuin kan kiezen voor een nieuwe aanpak. Een aanpak die hoort bij deze tijd. Kiezen voor eerlijke materialen. Kiezen voor een leven dat zijn eigen stempel wil drukken op een samenleving die maar voorbij raast en wij onszelf zo gemakkelijk voorbij.

Hoe doe je dat? Wat heb je ervoor nodig? Wat helpt echt? Welke levensstijl geeft je ademruimte? En hoe bepaal je dat zelf? Het zijn dingen die je niet lukraak invult. Het kiezen gebeurt niet onbezonnen en wondermiddeltjes helpen misschien snel maar niet op lange termijn. Laat mij jullie dus niet bedotten maar tonen dat het kan. En dat dat langer duurt.

Het is tijd voor duurzaamheid. Voor een houding die een antwoord biedt op de tgv van onze maatschappij. En hoe verlossend dat kan zijn, wil ik aan jullie kwijt. Of dat nu gaat over een kookboek, opvoeding of reizen. De rode draad blijft onthaasting, eigenheid, subtiliteit, beraad. De enorme nood aan rust die mensen voelen, kan pas worden ingevuld als we het alternatief kennen. En dat bestaat niet uit ontkenning, uit sussen, uit zalven, uit paaien met nog meer, maar uit het leren kiezen voor authenticiteit.

Geef mij een pen en ik geef jullie een verhaal.

Leentje

speybroeckleentje@gmail.com
0496/870965
Leentje kookt
babettes feest
facebook
pinterest
twitter
instagram

10 Reacties op “Contact”

  1. Heel erg bedankt voor deze recepten! Ik vroeg me af of de sojabrokken vervangbaar zijn door toch of liever nog tempeh, en zo ja of ik dan de dubbele hoeveelheid moet nemen, want die nemen allicht niet zo veel vocht op?
    Dankjewel!

    1. Ja hoor dat kan en inderdaad best verdubbelen of toch zeker anderhalf. Best de tofu of tempeh dan verkruimelen en ook marineren met olijfolie, look, peper en zout of sojasaus

  2. Bedankt voor de heerlijke receptjes, alleen door de foto’s te bekijken en de lijst met ingrediënten te lezen krijgt men honger en zin ……z

  3. Dag Leen, ik ontmoette je op de workshop improvisiekoken van Velt in Gent afgelopen najaar. we dronken daar lekkere sapjes die jij bereidde (met hibiscus, citroen, dadel)? Ik nam je kaartje mee en nu ik sta voor de opstart van mijn foodtruckproject kwam ik eens kijken of ik hier meer over zou kunnen vinden? ik dacht dat je ook verkocht? Of niet? Wel receptjes van deze producten dan misschien?
    Alvast bedankt voor je respons.
    Mvg
    Leen Thys

  4. Hoi Leentje, superleuk dat je zaterdag met bonen gaat koken. In het Elisabeth Weeshuis Museum in Culemborg staat de boon dit jaar centraal en gaan we veel activiteiten doen zoals kookgildes. Alles binnen de maatregelen die Nederland zijn.
    Je onderwerp sluit zo mooi aan dat ik je onze ideeen graag stuur.
    Tot zaterdag.
    hartelijke groet,
    Marjolein
    projectmedewerker Elisabeth Weeshuis Museum

    Vooraankondiging

    Genoeg voor een heel Weeshuis!

    Bonen, bonen en nog eens bonen stonden op het menu van het weeshuis. Een gewas met ruime opbrengst dat momenteel weer volop in de klimaat schijnwerpers staat.
    Voor het themajaar Genoeg voor een heel Weeshuis! van het Elisabeth Weeshuis Museum in Culemborg is de boon dan ook het middelpunt van vele activiteiten.

    ‘Je eigen boontjes doppen’
    • 100 jaar moestuinieren
    De Culemborgse Stichting van Volkstuinen bestaat 100 jaar. Dat vieren we met een tentoonstelling in de kapel van het Elisabeth Weeshuis Museum. Je maakt een reis door de rol van de moestuin 100 jaar geleden naar de stand van vandaag.
    • Het bonen Weeshuis.
    Op het weeshuis plein bouwt onze bonen architect Rutger het Elisabeth Weeshuis Museum op schaal met bonenstaken en klimbonen. Een kunstwerk in ontwikkeling in samenwerking met kinderen uit Culemborg die de bonen planten.
    • 4 Kookgildes
    Onder de bezielende leiding van culinair historica Manon van kookatelier eet! Verleden gaan de kookgildes aan de slag. Vanuit historische informatie, een excursie naar experts op het gebied van bier, brood, kaas/boter en groente ontwikkelen de deelnemers een eigen recept. De gildes komen samen op het Weeshuisplein voor een proeverij van elkaars ontdekkingen.

    • Bonen leggen in de grond
    De weeskinderen dopten bonen in de keuken.
    Met een grote berg bonen laten we kinderen van nu zien hoe dat er uit zag.
    Leg jij bonen in de grond voor een grote bonenberg in de weeshuis keuken?

    • Informatie en contact
    Marjolein Starreveld
    projectweeshuis@gmail.com
    Volg het Elisabeth Weeshuis Museum op Facebook voor de laatste nieuwtjes

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.